23 april 2017 Koningsmarsen vanaf de Goirkese kerktorenZondag 23 april 12.00 uur

Ferd van Gestel, bewoner van de Bouwmeesterbuurt, nam het initiatief om op zondag 23 april 2017 letterlijk ‘hoog van de toren te blazen’. Van Gestel, die zelf muzikant is, riep maar liefst 40 muzikanten bijeen om de buurt te trakteren op een feestelijk koninklijk concert. 

De volgende nummers staan op het programma: Taptoe signaal; Tamboermarsen; Koning Voetbal; Tilburg volkslied; Cent Mille (Frida Boccara); Wilhelmus; Young Amadeus(Mozart) en als besluit het Willem II lied. Het concert begint om 12.00 uur na de zondagse mis en duurt een half uur.

Luisteraars zijn echter van harte welkom vanaf 11.00 uur bij de kinderboerderij achter de kerk. Vandaar is het geluid het beste te horen en staat iedereen veilig. Ook bij de Norbertijnenpoort kan naar dit concert worden geluisterd. 

Zowel Kerkibo als Wijkraad Goirke-Hasselt-Bouwmeesterbuurt zorgen voor een warme ontvangst met koffie, thee en een Vorstenbroodje. Zij doen daarvoor een beroep op Verrijk je Wijk.

Er zijn geen kosten aan verbonden en deelnemers hoeven zich niet aan te melden. Parkeerplaatsen zijn te vinden rond het TextielMuseum en bij het tegenover gelegen ROC.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Stadsmuseum Tilburg / Erfgoed.