18 - 26 april 2017 Koningskwis en Tilburgse TaolDe Stichting Tilburgse Taol (STT) heeft een kwis samengesteld met vragen over Tilburg, de Tilburgse Taol en natuurlijk over koning Willem Alexander en het koningshuis toen en nu. De kwis wordt gepresenteerd door middel van een Powerpoint presentatie, waarbij op alle vragen twee antwoorden voorgesteld worden met het ‘hoedje op' of hoedje af’ systeem.

De deelnemers aan de kwis gaan vooraf gezamenlijk met de kwismaster van de Stichting Tilburgse Taol van kranten een hoed maken, die gebruikt gaat worden voor de kwis. Bij een van de twee antwoorden op een vraag staat -i.v.m. Koningsdag- een kroontje. Als dat het goede antwoord is, wordt door de deelnemer de hoed opgezet en als het antwoord waar het kroontje bij staat fout is, zet men de hoed niet op.

Deelnemers die het antwoord goed hebben gaan door naar de volgende ronde, totdat er uiteindelijk een van de deelnemers als winnaar over blijft. Degene die gewonnen heeft ontvangt van de Stichting Tilburgse taol een Tilburgs leesplèngske.

De lijst van locaties die zich reeds aangemeld hebben om hun bewoners aan de Koningskwis deel te laten nemen zijn:

  • Dinsdagmiddag 18 april. De Hazelaar, Dr. Eijgenraamstraat 3, 5042 SE Tilburg
  • Vrijdagmiddag 21 april. Den Herdgang, Berlagehof 60, 5041 JS Tilburg
  • Zondagmiddag 23 april. Huize Mater Misericordiae, Kloosterstraat 10, 5038 VP Tilburg
  • Dinsdagmorgen 25 april. Damast, Leijweg 48, 5022 KA Tilburg
  • Dinsdagmiddag 25 april. De Bijsterstede, Energieplein 54, 5041 NH Tilburg
  • Woensdagochtend 26 april Koningsvoorde,  Gen. Smutslaan 208, 5021XE Tilburg en middags Satijnhof, Wethouderslaan 9, 5021 AK Tilburg