4 noovèmber 2017: Tilburgse Taolbèttel meej et Grôot Dikteej

Fèèn Femielie 2016
Op 4 november zal voor de vierde keer de Tilburgse Taolbèttel gehouden worden, dit keer in het MIDI-theater. Zoals in voorgaande jaren strijden teams van vijf personen om de titel ‘Et Biste Bèttel Tiem’. Dit jaar is het spelelement sterker dan ooit aanwezig.

Eén van de onderdelen van de Taolbèttel is het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol, dat al sinds 1994 door de Stichting Tilburgse Taol wordt georganiseerd. Dit jaar wordt het Grôot Dikteej geschreven door Petra Robben van het Stadsmuseum Tilburg, zelf meervoudig winnares van de Cees Robben Bokaal. Jarenlang gaf zij les in de Tilburgse Taol en was ze als jurylid betrokken bij het Grôot Dikteej.

De Tilburgse Taolbèttel wordt gestreden in zes rondes waarin teams vragen beantwoorden over Tilburg en de Tilburgse Taol. Van ieder team mag één persoon meeschrijven aan het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol om zo extra punten te verdienen voor het team. Anders dan voorgaande jaren gaan de Dikteejschrèèvers voor aanvang van de Taolbèttel in alle rust met het dikteej aan de slag. Natuurlijk blijft het dikteej onderdeel van de avond.

Et Biste Bèttel Tiem verdient deze titel, de wisselbokaal en uiteraard eeuwige roem. De winnaar van
het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol neemt de Cees Robben Bokaal mee naar huis. Weet de winnaar van 2016, John van Krieken, zijn titel te prolongeren? Krijgt de Fèèn Femielie een opvolger of weten zij zelf weer als Et Biste Bèttel Tiem uit de strijd te komen? Hoe moeilijk zal het dikteej dit jaar zijn? Wie dit allemaal wil weten, is van harte welkom op de ‘gezèllegsten aovend van Tilburg’ die dit jaar gepresenteerd wordt door Rens Merkelbach.

Kaarten voor de Tilburgse Taolbèttel kunnen in de voorverkoop gekocht worden voor slechts € 10,- per kaart. Bestel en betaal uw kaarten voor 1 november via de website www.tilburgsetaol.nl/taolbettel.
Inschrijven als team kan nog tot 25 oktober, eveneens via www.tilburgsetaol.nl/taolbettel . De kosten voor deelname zijn slechts €40,- per team van vijf personen.

De Tilburgse Taolbèttel met het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol vindt plaats op zaterdag 4 november 2017, 20.00 uur, MIDI Tilburg, Heuvelring 108, 5038 CL Tilburg. www.midi-tilburg.nl